Академија за Програмирање

Број на студенти: 9 000+

Процент на вработеност: 80%

Оцена од студентите:

Тек на настава

 • Времетраење: 12 месеци
 • Почеток – Крај: 17 октомври – 20 октомври
 • Настава:2 пати неделно и секоја втора сабота
 • Број на часови: 480
 • Попуст: 250€ за во готово / 150€ за на рати
 • Контакт: 078 499 462

Зошто да учите Програмирање во СЕДЦ

 • Учите од ментори кои секојдневно работат на материјата која ја предаваат.
 • Во рамки на наставата, работите на реални клиентски проекти, преку менториран тримесечен процес.
 • Една третина од нашите студенти добиват понуди за работа уште во текот на студирањето
 • Наставниот процес и напредокот на студентите се следи активно од страна на лид тренери за настава и наставна програма и комуникацијата со студентите  е редовна и двонасочна.
 • Добивате меѓународно признаен CPD сертификат 
 • Станувате дел од СЕДЦ Алумни заедницата

Програма

 • Основни принципи и методологии на програмирањето
 • HTML5 и CSS3 
 • Основи на JavaScript
 • Напреден JavaScript
 • Објектно ориентирано програмирање со C#
 • Напредно програмирање со C#
 • Развој и дизајн на релациона база на податоци
 • Развивање на веб-апликации со ASP.NET
 • RESTful Web Services 
 • Напреден развој на апликации базирани на податоци

Изборни предмети

 • Тестирање на софтвер и пронаоѓање на багови
 • Развивање на Cloud апликации 
 • Развивање на C# сервер 
 • AngularJS со TypeScript 
 • MEAN/MERN

Предности на оваа академија

 • Академијата е наменета за почетници, за оние кои сакаат да ја променат својата кариера, или за веб-девелопери на кои им е потребно да го надоградат своето знаење
 • За време на академијата ќе имате можност да работите на front-end користејќи најнови модерни веб технологии како што се: HTML5, CSS3, JavaScript
 • Со поддршка од нашите искусни ментори ќе имате можност да развиете модерни веб-страници и веб-апликации
 • Работа со најновата верзија на Visual Studio IDE и Visual Studio Code
 • Работа со ASP.NET Web Development Frameworks
 • Работа со MVC (Model View Controller) и други MV* познати обрасци (MVVM, MVP)
 • Работа со релациони и нерелациски системи за управување со бази на податоци (Microsoft SQL, MongoDB)
 • Развивање на длабоко разбирање на OOP концептите и OOP програмските јазици, првенствено работа со C#
 • Разбирање на концептите на cloud computing (Azure)
 • Разбирање на принципите IaaS, PaaS и SaaS на парадигмата за cloud-computing
 • Стекнување на потребното знаење за работа како веб-девелопер full-stack (front-end и back-end програмирање)

Можности за вработување

 • Web Developer
 • Software Developer
 • Front-End Web Developer
 • Full-Stack Web Developer
За кого е наменета оваа Академија?

Академијата за програмирање е наменета за секој студент кој сака да комбинира нови веб технологии во комбинација со традиционални концепти на компјутерски науки.

Дали е потребно предзнаење?

Оваа академија не бара претходни познавања.

Веб девелопер значи не само да се владее со најновите програмски јазици, туку и да се има развиена интуиција за пишување код кој е ефикасен, безбеден и одржлив. Методологијата на студијата има идеална рамнотежа помеѓу овие клучни компоненти. Секое предзнаење кај студентите, е нивна лична предност, но не е неопходно.

Начини на плаќање?

Има 2 начини на плаќање. Во готово и на рати кои се синхронизирани согласно активните попусти во моментот на запишувањето.

Доколку се одлучите за плаќање на рати, плаќањето отпочнува од моментот на аплицирање и завршува еден месец пред крајот на академијата, а бројот на рати зависи од датата на упиc.

Успешни приказни

Maecenas ac ultrices lorem

Maecenas ac ultrices lorem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras id lectus id purus mattis hendrerit. Duis rutrum justo risus, quis ullamcorper quam semper sed. Nam accumsan diam vitae nisl dapibus imperdiet. Suspendisse maximus erat vel libero luctus ultricies. Nullam...

Nulla pulvinar sollicitudin

Nulla pulvinar sollicitudin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras id lectus id purus mattis hendrerit. Duis rutrum justo risus, quis ullamcorper quam semper sed. Nam accumsan diam vitae nisl dapibus imperdiet. Suspendisse maximus erat vel libero luctus ultricies. Nullam...

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Телефон

+389 (0)2 3097 404 (08:30 – 16:30, пон-пет)

Е-маил

sedc@seavus.com

СЛЕДЕТЕ НЕ