Научете македонски знаковен јазик

Сакате да дознаете повеќе…

НАЧИНИ ЗА УЧЕЊЕ

РЕЧНИК

Листа на сите поими

КАТЕГОРИИ

Сите поими во категории можете да ги погледнете овде

ЗНАК НА ДЕНОТ

Дознајте кој е денешниот знак

ЗНАК НА ДЕНОТ

ЗНАЦИ

КОРИСНИЦИ

ДНЕВНИ ПОСЕТИТЕЛИ

КОЈ СМЕ НИЕ

TALKING HANDS е проект кој има за цел да обезбеди квалитетно образование на глувите и наглуви лица во Македонија, толкувачите на македонски знаковен јазик како и да ја подигне свеста кај македонските граѓани за потребата од комуникација и социјална инклузија на ранлива популација во Македонија.

НАШИТЕ ПРОЕКТИ

Влијанието кое го имаат и нешто повеќе…

Втората цел на проектот “Talking Hands” е да се овозможат повеќе работни места каде заедно ќе работат глуви лица и лица што слушаат. “ПЕТ НА ДЕН” е можност да се вклучат сите оние заинтересирани глуви или лица што слушаат, а сакаат културата на глувата популација да им ја приближиме на граѓаните во Македонија. Доколку сакате да се запознаете подетално за активностите на овој дел од проектот можете да ја посетите страницата www.ovosen.mk.

  • Глувонеми – 90%
  • Родители – 77%
  • КОРИСНИЦИ – 85%

“Јазикот кој може да се види!”

ЗАДОВОЛНИ КОРИСНИЦИ

“There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration by injected humour.”
Mitch Skolnik

operation Director, Elegant Themes

“There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration by injected humour.”
Andrel Nahaev

operation Director, Elegant Themes

“There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration by injected humour.”
Eduard Ungureanu

Tech Support, Elegant Themes

“There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration by injected humour.”
Tom Ewer

Blogger, Elegant Themes

Адреса

ул. Костурски Херои 17-21 1000 Скопје, Македонија

Контактирајте нè

+389 2 3296188
kontakt@znakoven.mk

Следете нè